Vanaf de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw, de kunstacademie-tijd, heb ik 'monumentale' schilderingen gemaakt op muren, plafonds en kasten. Dat monumentale moet u niet te imposant inschatten: de schilderingen zijn weliswaar soms vele meters lang, maar groter dan levensgroot ben ik nog niet vaak gegaan. Hieronder ziet u links een deurschildering voor een B&B bij de overburen en rechts een trompe-lóeil op een kinderkast.

 

Vanaf 2003 kom ik met enige regelmaat in het oostelijk, arme, deel van Polen. Via de Stichting Steun Kinderen in Polen heb ik, samen met vrienden, in een aantal kindertehuizen en in een ziekenhuis vlakbij de Oekraïense grens muurdecoraties gemaakt.

Omdat de tijd te kort is om goede kwaliteit muurschilderingen te maken (het gaat immers doorgaans om diverse gangen en kamers die opgefleurd moeten worden), worden in de maanden voorafgaand aan de reis de ontwerpen op uitgezaagd board geschilderd, om vervolgens ter plaatse te bevestigen. Dit laatste gebeurt onder toezicht van de nonnen en vooral van de enthousiaste gehandicapte kinderen.